Εξερευνήστε

ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ

Η Σαπιέντζα βρίσκεται στ’ ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Μεσσηνίας σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων από τη Μεθώνη. Μαζί με την Σχίζα, την Αγία Μαρίνα και το Βενέτικο αποτελούν το σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών. Η ονομασία της είναι ιταλικής προέλευσης και σημαίνει σοφία. Στις ακτές της έχουν σημειωθεί αρκετά ναυάγια, ένα από τα οποία περιείχε τις κολόνες από το μεγάλο περιστύλιο που είχε χτίσει ο Ηρώδης στην Καισάρεια της Παλαιστίνης τον 1ο μ.Χ. αιώνα, ενώ άλλο περιείχε ρωμαϊκές σαρκοφάγους (αρχαίοι τάφοι) με τα καλύμματά τους.

Οι Σαρκοφάγοι αποτελούν ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής, ενώ είναι ορατοί και μέσα από το σκάφος.

Η Σαπιέντζα είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, καθώς περιλαμβάνει σπάνια δάση αείφυλλων πλατύφυλλων. Μία έκταση 240 στρεμμάτων του νησιού έχει ανακηρυχθεί επίσημα διατηρητέο μνημείο της φύσης, γνωστό ως Σπαρτόλακκα. Στο νησί ζει σημαντικός πληθυσμός κρητικών αίγαγρων, των γνωστών κρι-κρι. 

Στο νότιο μέρος της Σαπιέντζας βρίσκεται ο φάρος του νησιού, κατασκευασμένος το 1885, ύστερα από αίτημα της βασίλισσας Βικτώριας της Αγγλίας. Έχει ύψος 8 μέτρα και εστιακό ύψος 110 μέτρα. Απέναντι από τον Φάρο, βρίσκεται το Διαδέλφι, η περίφημη βραχονησίδα  με το σχήμα καρδιάς!

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Σαπιέντζα είναι ο Άμμος, με την κατάλευκη αμμουδιά και την πυκνή θαμνώδη βλάστηση που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρήκατε το εξωτικό νησί που ψάχνετε! Άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε είναι τα Κόκκινα, μια παραλία όπου θα σας εντυπωσιάσει η απόκρημνη ομορφιά και η γαλήνια όψη της, οι Καθρέπτες, οι εντυπωσιακοί βράχοι που έχουν πάρει την ονομασία τους από την μορφή τους, η Σπηλιά   του   Μανέτα  απ’ όπου λέγεται ότι πέρασε ο γνωστός πειρατής και η Σπηλιά της Φώκιας!

ΜΠΟΜΠΑ

Πρόκειται για μία βραχονησίδα σε πολύ μικρή απόσταση από την Σαπιέντζα. Λέγεται ότι από εκεί αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος κατά το ταξίδι του από τους Άγιους Τόπους προς τη Ρώμη. 

image00007
image00003

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται απέναντι από την Σαπιέντζα. Σε κοντινή απόσταση από την προβλήτα, υπάρχει ένα εκκλησάκι εύκολα προσβάσιμο, αφιερωμένο στην Αγία, όπου γιορτάζει στις 17 Ιουλίου.

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 

Ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη, βρίσκεται η Φοινικούντα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο με γαλήνιες ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά.
Οι παραλίες Μαυροβούνι, Κουμπάρες, Λάμπες, Καντούνι,  Μικρό και Μεγάλο Μαράθι προσφέρουν στους παραθεριστές όλα όσα χρειάζονται για τις ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές, υπέροχες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, χαλάρωση και ξενοιασιά!

ΠΥΛΟΣ
 
Η Πύλος είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε και η ξακουστή ναυμαχία το 1827 και άνοιξε τον δρόμο για την ελληνική ανεξαρτησία. Aποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας!
 
ΓΙΑΛΟΒΑ
 
Σε μικρή απόσταση από την Πύλοβρίσκεται η κοσμοπολίτικη Γιάλοβα και ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς, περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα νερά που συναρπάζουν!